• Procesul de Proiectare Constructii

 • Proiect de Autorizare / Proiect Tehnic de Executie

  proiectare constructii iasi bacau roman barlad vaslui piatra neamt

  Activitatea de proiectare constructii este un demers complex la care participa o multitudine de specialisti.
  In documentatia de autorizare si cea de executie, proiectul este piesa care defineste practic, lucrarile ce urmeaza a fi executate.
  Procesul de proiectarea poate incepe efectiv dupa ce ati obtinut Certificatul de Urbanism.

 • Activitatea de proiectare constructii se imparte in mai multe faze, din care amintim pe cele mai uzuale:
  S.F. – faza studiului de studiu de fezabilitate (doar in cazuri speciale);
  - D.T.A.C / D.T.A.D / D.T.O.E. – faza autorizarii lucrarilor de construire/desfiintare si a organizarii executiei lucrarilor;
  P.Th. + D.E. – proiectul tehnic si detaliile de executie pentru faza executarii lucrarilor.

  Procesul de proiectare constructii, inceput dupa obtinerea Certificatului de Urbanism, are la baza urmatoarele elemente:
  - prevederile legilor si normativelor in vigoare, care guverneaza tipul lucrarilor si domeniul functiunii cladirii;
  - prevederile tehnice si urbanistice mentionate in Certificatul de Urbanism;
  - prevederile avizelor solicitate prin Certificatul de Urbanism:
  - tema de proiectare, cuprinzand toate necesitatile si dorintele dumneavoastra;
  - studiu topografic;
  - studiu geotehnic;
  - studiile de specialitate:
  - expertiza tehnica (dupa caz);
  - alte studii care pot fi cerute prin Certificatul de Urbanism sau de unele institutii ale statului, in functie de scopul lucrarilor (dupa caz).

 • Proiect complet

  Proiectul complet cuprinde Proiectul pentru Autorizarea Lucrarilor si Proiectul Tehnic de Executie. Acesta este compus dintr-o multitudine de piese scrise si piese desenate. Aceste piese curprind toate specificatiile tehnice necesare, pe baza carora se pot autoriza si executa lucrarile de construire / modificare / demolare. Piesele scrise si cele desenate, care compun proiectul oricarei constructii sunt grupate pe specialitati (arhitectura, rezistenta, instalatii, etc.). Numarul specialistilor implicati variaza in functie de specificul si complexitatea cladirii.

  Pentru a avea siguranta ca toate dorintele si nevoile dvs. sunt transpuse integral in proiect este important sa comunicati direct cu arhitectul. Apeland la intermediari, indiferent de profesia acestora (urbanisti, structuristi, topometristi, etc.), nu aveti garantia ca arhitectul va lua la cunostinta de toate solicitarile dvs. si, in consecinta, veti obtine o cladire care nu va satisface pe deplin, nici din punct de vedere estetic, nici functional.

 • Pentru mai multe detalii, oferta personalizata, pret servicii proiectare constructii si arhitectura, pret documentatii PUZ sau PUD, consultanta profesionala arhitecti cu experienta in elaborarea documentatiilor si urmarirea executiei proiectelor pe santier, completati formularul de contact sau sunati-ne direct la 0722 990 0710751 543 874 sau 0764 947 564.